Routebeschrijving

Korte routebeschrijving

Op dinsdag 30 mei 2023 zullen om 18.00 uur de deuren weer open gaan voor de start van de eerste wandelavond. De routes van de 2,5 km, 5 km, 10 km en 15 km worden onderweg aangegeven door borden met pijlen in verschillende kleuren. De routebeschrijvingen en de startkaarten zijn op dezelfde kleuren gedrukt, deze liggen voor u klaar in het starthokje.

* Groene pijlen: 2,5 kilometer
* Blauwe pijlen: 5 kilometer
* Gele pijlen: 10 kilometer
* Rode pijlen: 15 kilometer

Alle afstanden hebben als startpunt “Het Dorpsplein” bij de grote Feesttent, splitsen zich onderweg en komen voor het eindpunt, eveneens op “Het Dorpsplein” weer bij elkaar. Op diverse plaatsen langs de routes zullen CONTROLEPOSTEN staan, waar u uw startkaart dient te laten knippen.

Ook staan langs de route onze SNOEPKRAMEN waar men snoepgoed, een appel of frisdrank kan verkrijgen.

In verband met de veiligheid van de wandelaars zullen op diverse plaatsen verkeersregelaars staan.
ATTENTIE: let op hun aanwijzingen, zij doen het voor UW VEILIGHEID!!!

Evenals voorgaande jaren heeft ook het Rode Kruis, afdeling Valburg, haar medewerking toegezegd voor het behandelen van blaren en dergelijke ongemakken. Zij hebben ook een redactioneel stukje voor dit boekje geleverd.

1e wandelavond
Deze avond wandelen we richting Herveld-Noord en Valburg 
(een wandeling dwars door het weidelandschap en langs de rivier De Linge).

2e wandelavond
De tweede wandelavond komen we door Andelst en Hien-Dodewaard 
(door de dorpskern van Andelst, wederom weidelandschap, over de prachtige dijk langs de Waal en de 15 kilometer-wandelaars lopen langs de Kerncentrale Dodewaard en komen vervolgens door het plaatsje Hien).

3e wandelavond
Deze avond lopen we via Herveld-Zuid, Loenen en Slijk-Ewijk 
door de dorpskern Herveld-Zuid, via de prachtige Waaldijk naar Slijk-Ewijk 
(zo ver wandelt men als men voor de 15 km in schrijft) 
en via het Loenense Bos terug.

LAAT S.V.P. GEEN ROMMEL ACHTER IN HET BOS!!!!

4e wandelavond
De laatste avond voert u door Zetten en het schitterende dorpje Hemmen.

‘Zwartlopers’
Helaas komen we er elk jaar weer achter dat er veel ouders/begeleiders van kinderen zijn die zich niet inschrijven. Dat is jammer voor ons. Wij proberen een veilige avondvierdaagse voor iedereen te organiseren met een feestelijk tintje; het zou toch jammer zijn als we deze ‘formule’ aan moeten passen omdat het financiële plaatje niet meer in balans is! Vandaar dat wij alle deelnemers verzoeken om zich in te schrijven, u krijgt er tenslotte een gezellige week voor en ook nog eens een mooie medaille! 

Muziekkorpsen 
Muziekvereniging St. Willibrordus uit Herveld-Andelst zal de hele week de 5 kilometerroute meelopen. Een echte prestatie want het is best zwaar om met een instrument en in een mooi kostuum ook nog 5 km te wandelen! Tijdens de intocht zullen ook de muziekverenigingen Kunst na Arbeid uit Dodewaard, en Amicitia uit Dodewaard, Kunst en Vriendschap Opheusden en Scouting Zetten Band hun medewerking verlenen.

Wat een plaatjes!
Karel Hulsteijn en Demi Gertsen maken weer prachtige foto’s van alle wandelaars. Hier op onze site kunt u alle foto’s bekijken. Staat u er ook op? Ook hebben we wat beelden geschoten van opmerkelijke gebouwen die langs de route liggen. Wij denken dat het de moeite waard is om er even extra aandacht aan te schenken!

Avondvierdaagsekrant 2022

Lees hier wat de plannen voor komend jaar zijn.

Download krant